Energiatakarékossági tippek

A fűtési rendszer rendszeres tisztítása, karbantartása, ellenőrzése

Ez minden fűtési rendszernél alapvető fontosságú, a megfelelő hatásfok elérése érdekében.

A fűtési rendszerek vezetékei

A csőrendszerek megfelelő szigetelése elengedhetetlen. Ennek hiányában a megtermelt hő jelentős része elveszik, még mielőtt elérné a fűtőtestet.

Hőfokszabályzók

Célszerű minden fűtőtest elé hőfokszabályzót beszerelni, mely segít automatikusan beállítani a megfelelő hőmérsékletet.

Szigetelés

A szigetelés hiánya különösen a régi épületeknél érezhető. A megfelelő szigetelés nélkül a hideg levegő könnyen bejut a fűteni kívánt helyiségbe. Ennek megakadályozására lehet használni az olcsóbb hab, vagy a drágább gumi alapú tömítéseket, szigetelő anyagokat.

Túlzottan magas hőmérséklet

Különböző helyiségekben különböző hőmérséklet indokolt. Az ideális hőmérséklet nappaliban 22, a fürdőszobában 24, de a hálószobában a 18 Celsius fok is elegendő.

Helyiségek melegen tartása

Egy helyiség felfűtése alacsony hőmérsékletről mindig költségesebb, mint az adott hőmérséklet szinten tartása. Amennyiben nem használják a helyiséget, akkor se kapcsolják ki teljesen a fűtést.

Rövid ideig tartó szellőztetés

Nagyon fontos, hogy a levegő minősége (oxigén tartalma) megfelelő legyen, azonban arra is figyelni kell, hogy nem lehet folyamatosan szellőztetni. A félig nyitott ablakon túl sok hideg levegő jut be a helyiségbe, s ezáltal a fűtés költsége jelentősen megnőhet. Ennél hatékonyabb megoldás, ha 5-10 percig kereszthuzatot idéz elő, és gyorsan átszellőzteti a helyiséget.
 
Ezek az energia megtakarítás első lépései. További, de nagyobb beruházást igénylő lehetőség még, ha korszerűsíti az teljes fűtő rendszert, illetve korszerű anyagokkal szigeteli az épületet.

További információért lépjen kapcsolatba kollégáinkkal.

A PB-gáz

A PB-gáz összetétele hasonlít a földgázéra.

Már az ügyfelünk?

On-line gázrendeléshez kattintson a lenti gombra

PB-gáz rendelés
 

További információra van szüksége?

Töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot vagy hívjon minket !

Kapcsolatfelvétel